{ "title": "Kalbe Kramp Girmesi", "image": "https://www.kramp.gen.tr/images/Kalbe-Kramp-Girmesi-85.jpg", "date": "20.01.2024 00:26:36", "author": "ömer ateş", "article": [ { "article": "Kalbe Kramp Girmesi, Kalpte kramp, kalp, insanların dolaşım sisteminin merkezidir. Her bir kalp içinde dört tane odacık vardır, kalbin çalışması yani kalbin atması sinirler tarafından kontrol edilir. Kalp insanların sol tarafında yer alır. Kalp, insan vücuduna kan pompalayarak hücrelerimizin kan ihtiyaçlarını karşılama işlemini sağlar. Bu nedenle de kalpte olan herhangi bir rahatsızlık çok ciddiye alınmalıdır. Kalpte batma hissi, bıçak saplanması gibi acı, yanma ve sancılanma da olabilir. Merdiven veya yokuş yukarı çıkarken göğüste olan yani meydana gelen kalpte sıkışmaya benzer bir ağrı sol kola, boyuna, yani sol tarafta olan bazı organlara ve çeneye de dağılabilir. Bu durum stresten ve sıkıntıdan dolayı kaynaklanıyor olma ihtimali çok güçlüdür. Biraz dinlenildiğinde yani istirahat edildiği zaman ağrı azalıp geçer. Bunlardan başka baş dönmesi, göz önünde kararma, terleme, soluk alıp verirken zorlanma yani nefes darlığı ve bulantı da birlikte gelebilir.

Kalbe Kramp Girmesi Nedenleri: Kalpte kramp sol göğüste olan her bir ağrı kalpten dolayı yani kalp kaynaklı olmayabilir. Bu ağrılar 10-15 dakika kadar bir zaman sürebilir. Bu ağrılar dinlenmekle geçebilecek bir ağrı türüdür. Kalpte kramplar, düzensiz, sinirli ve stresli bir hayat yaşayanlarda, çok aşırı güç sarf edenlerde yani çok güç harcayanlarda, sinir bozukluğu yaşayanlarda, düşüncesinde sık sık karışıklık yaşayanlarda, şiddetli romatizma veya doğuştan meydana gelen kalp rahatsızlıkları olanlarda görülebilir. Sindirim sistemine bağlı olan problemlerde, göğüs kafesine bağlı olan sinirler ve kaslarla alakalı bir sorunda göğüste ağrı oluşması olabilir. Bu ağrılar kalpte olan kramplarla kıyaslanabilir yani karıştırılmamalıdır. Kalbi besleyen damarlardaki tıkanıklıklar, kasılma ve sertleşmeler de bu kramplara sebep olabilir.

Kalbe Kramp Girmesi Tedavisi: Şayet kalpte hastalığa ait bir belirti görülürse eğer ilaç tedavisi ile düzelebilecek bir rahatsızlık söz konusu ise tedavi bu şekilde doktor kontrolünde devam ettirilir. Perhiz vermiş ise uyulur. Şayet hastada hayati tehlike varsa en kısa zamanda kalp ameliyatı ile hastaya müdahale edilir. Açık kalp ameliyatı çoğunlukla kalp kapakçığında, kalp odacıkları tedavisinde, doğuştan meydana gelen kalp bozuklukların düzeltilmesinde ve ağır kalp damar hastalığının tedavisinde Uzman doktorlar tarafından gerekli görülür. Ameliyattan sonra hastanın günlük bakımının yapılması, yediği yemeklere dikkat edilmesi ve doktorun vermiş olduğu ilaçların düzenli bir şekilde kullanılması gerekir. Bu durumda olan hasta kendine bakmaz ise kalbinde olan ağrılar tekrar meydana çıkar ve ikinci seferde kalp ameliyatı daha ağır geçebilir. Buda hastada hayati tehlike meydana gelmesini sağlar.
" } ] }